Je wil je inzetten voor Dégage in jouw buurt of wijk, dan is deze vacature beslist iets voor jou. Dégage heeft in de meeste (Gentse) wijken en regio’s in Vlaanderen één aanspreekpunt: de regioverantwoordelijke of wijkantenne. Deze man/vrouw is het gezicht van Dégage voor zijn wijk of regio. Echter, er zijn nog wel mensen die zich in hun buurt willen inzetten, en waar de regioverantwoordelijke/wijkantenne met plezier een beroep op doet.
Wil je dus wel meewerken aan een activiteit of project in jouw wijk, zie je het zitten om nieuwe leden of eigenaars in jouw regio te ondersteunen bij hun eerste Dégage-stappen, …Laat het ons weten. Na een verkennend gesprekje bezorgen we jouw contactgegevens aan de betreffende wijkantenne/regioverantwoordelijk zodat je taken kunt verdelen en samen Dégage kan versterken in de buurt.
Tijd en frequentie
Dit is geen structurele opdracht, want afhankelijk van de noden en ideeën van het moment. Enerzijds zijn er bepaalde centrale vragen die aan de regio’s/wijken worden bezorgd, daarnaast staat het lokale groepen vrij om eigen ideeën te formuleren of acties op te zetten (jullie kennen de buurt tenslotte het best). Samen met de wijkantenne/regioverantwoordelijke hebben jullie het stuur in handen. Jullie verdelen de taken onderling.
Ondersteuning
Binnen Dégage krijg je één aanspreekpunt waarbij je steeds terecht kan. Deze persoon introduceert je binnen de organisatie en bij andere vrijwilligers. Daarnaast is de wijkantenne/regioverantwoordelijk jouw voornaamste contactpersoon bij vragen of ideeën.
Wij bieden ook
- terugbetaling verplaatsingskosten
- Verzekering BA
- Leuk contact met gelijkgezinden
- Jaarlijks fun-moment met alle andere vrijwilligers binnen Dégage!
- Je werkt constructief mee aan ons project om mobiliteit democratisch en toegankelijk te maken
- Ook interesse in een andere taak binnen Dégage? Verder engagement is mogelijk!
Goesting?
Laat het ons weten via info@degage.be
Benieuwd naar de andere mogelijkheden binnen Dégage: check onze vrijwilligerspagina !
-> Zo hoeven de wijkantennes geen beroep meer te doen op hun kinderen (mopje)